proHRO

 

proHRO is een network van specialisten op het gebied van HRO van het eerste uur, met een achtergrond in de wetenschap en/of de praktijk van organisaties. proHRO is een winstneutrale organisatie en wordt gefinancieerd door haar leden en sponsors.

Missie

De missie van proHRO is het vinden van nieuwe benaderingen voor betrouwbaar presteren, gebruikmakend van praktijkervaring en bewezen onderzoeksresultaten met betrekking tot Hoog Betrouwbaar Organiseren. proHRO streeft ernaar om bestaand onderzoek, ervaringen in de praktijk en professionele disciplines bij elkaar te brengen, waarbij kennis en ervaring gebundeld wordt. Tegelijkertijd streeft zij naar het doorontwikkelen van de HRO theorie, het onderzoek en onderscheidende pilots door te werken vanuit een interdisciplinaire en integrale benadering.

Internationaal netwerk

proHRO wil een network zijn voor alle professionals die geïnteresseerd zijn in Hoog Betrouwbaar Organiseren en willen leren van concrete voorbeelden en praktische tools die hun waarde hebben bewezen. proHRO vormt een wereldwijd netwerk van professionals die kennis en ervaring op het gebied van HRO delen.

proHRO is een Europees intiatief. We werken nauw samen met onze collega’s en vrienden in de Verenigde Staten, die al verschillende conferenties en workshops op het gebied van HRO hebben georganiseerd ( www.high-reliability.org)

Cross-sectoral learning: Sectoren en disciplines leren van elkaar.

Een grote variëteit aan wetenschappers, managers, professionals, staff-experts, consultants en trainers uit verschillende sectoren werken aan betrouwbaarheids-issues. Wellicht bestempelen ze hun werkzaamheden en ambities niet als HRO, de principes, methoden en tools die ze gebruiken kunnen wel degelijk bijdragen aan een hoger niveau van betrouwbaarheid.

Het platform stimuleert het zogenaamd cross-sector en cross-functional learning tussen allerlei soorten organisaties en disciplines.

www.prohro.com