Publicaties

Praktijkboek Mindful Organiseren
Voorkant deel 2

 

 

 

 

Januari 2016 is het Praktijkboek Mindful Organiseren verschenen met 90 methoden en oefeningen om Mindful Organiseren / HRO in uw organisatie vorm te geven.

U kunt delen van het boek hier inzien.

U kunt het boek hier bestellen.

Introductieboek Mindful Organiseren

small_pag_sub1_33(1)

Apollo13 heeft het boek ‘Mindful organiseren’ gepubliceerd. Het bevat naast een inleiding in de kenmerken en condities van mindfulness in teams en organisaties, ook veel handige tips en tools die u direct in uw organisatie kan toepassen.

U kunt het boek hier bestellen.

Managing the unexpected

In 2001 schreven Karl Weick en Kathleen Sutcliffe een baanbrekend boek Managing the unexpected. Assuring, resilient performance in an age of complexity (herziene uitgave in 2007). In dit boek presenteren zij de resultaten van hun onderzoek naar de wijze waarop High Reliable Organisations (HRO’s) zich organiseren en er telkens weer in slagen om onverwachte gebeurtenissen op de juiste wijze te managen. In goed Nederlands spreken we dan van Hoog Betrouwbare Organisaties. De sleutel tot succes ligt in het versterken van mindful denken en handelen van medewerkers.

Het boek is in 2011 vertaald door Herman de Bruine, docent aan de Haagse Hogeschool en uitgegeven bij Imago Mediabuilders: Management van het Onverwachte